Официално откриха ски сезона в Банско и Пампорово

Откриха ски сезона в Банско. Старта дадоха почетния гражданин на Банско Марк Жирардели, Марио Мат и десетки дечица от ски училището в Банско. Преди това два отбора, предвождани от ски легендите направих и символично състезание, предаде БНТ. Още много изненади предстоят за феновете на белите спортове.

Освен в Банско ски сезонът започна и в Пампорово.

За любителите на белите писти Пампорово предлага промоционална цена на лифт картата. До 20 декември съоръженията ще могат да се ползват срещу 43 лева на ден.

Още от миналата седмица в Банско работят част от пистите. След отварянето на всички ски съоръжения там също се очаква промяна в цените на картите.

Средно 90 лева излиза нощувка със закуска за двама души в хотелите в Банско. В курортния град, както и в Пампорово и тази година очакват туристи основно от съседни балкански държави, като и много българи.

Иван Кадев, кмет на Банско: Очакваме много туристи от Турция тази година. Знаете, имахме среща с община Ензорум, които са сродна община, с които имаме взаимоотношения по отношение на туризма. Очакваме много други туристи от Русия, от Англия, изобщо очакваме един добър и силен сезон за всички, за целия туристически бранш.

И в двата курорта тази година има сериозен ръст на ранните записвания.

Pin It