Одобриха новите учебници за 12. клас

Новите учебници на Издателска група „Просвета“ за 12. клас, общообразователна подготовка, са окончателно одобрени от МОН и от учителите. Така от следващата учебна година всички ученици от 1. до 12. клас ще учат по новите учебни програми, чието обновяване започна през 2016 г. с 1. и 5. клас.

Учебниците на „Просвета“ са по предметите български език и литература, математика и гражданско образование. Те имат и електронни варианти с допълнителни интерактивни ресурси – видеоуроци, кратки е-уроци, задачи и упражнения, които са изключително ценни при дистанционното обучение.

„Специално в електронните учебници по български език и литература сме добавили видеоуроци, насочени конкретно към подготовката за държавния зрелостен изпит. Те ще улеснят работата на учителя, защото отговарят на важни за зрелостниците въпроси, свързани с матурата. Водят ги нашите редактори Весела Михайлова и Любов Шишкова. Те имат дългогодишен опит и като учители, и в писането на учебници, и добре знаят къде точно учениците изпитват затруднения“, казва Кина Андреева, главен редактор на „Просвета“.
На сайта на „Просвета“ може да се намери подробна информация за новите учебници, както и да се видят части от печатните и електронните варианти.

Специален жест прави издателството към учителите, които изберат да работят по „Просвета“ през следващата учебна година. Освен учебници и книги за учителя, те ще получат и достъп до цялото съдържание на платформата е-просвета. „Това ще даде нови идеи на учителите, ще им предостави разнообразни допълнителни интерактивни материали, а и ще им осигури по-спокойна работа, ако отново се наложи дистанционно обучение“, допълват от издателството.

Публикувай мнение