Обявиха частично бедствено положение заради пожара край Дупница

снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение за част от територията на община Дупница обяви кметът инж.Методи Чимев. Решението е във връзка с възникнала усложнена обстановка, предизвикана от пожар вследствие на натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма „Феникс Ресурс“– под мост на автомагистрала „Струма“ и в землището на село Грамаде.

Огънят е обхванал основите на Автомагистрала “Струма”, а с огнената стихия се борят пожарни коли, цялата налична техника на ВиК и Община Дупница, десетки доброволци и полиция. В потушаването се включиха автомобили на “Пожарната” от Самоков и Благоевград, фирми, както и зърнопроизводители с техника.

На място пристигнаха експертни групи от Областно пътно управление и Министерство на регионалното развитие, за да вземат отношение по участъка на магистралата и дали е компрометиран вследствие на огъня. Автомагистралата остава затворена за преминаване на МПС-та, а се използва Е-79.

“Засега нямаме информация за опасно високи нива на отровни газове. Очакваме резултати”, коментира зам.кметът Крум Милев.

Очаквайте подробности!

Pin It