Обучение за киберскаути се проведе в училището в село Долно Осеново

В рамките на два дни в училището в село Долно Осеново се проведе обучение за Киберскаути. Учениците от шести клас, заедно с тяхната класна ръководителка Екатерина Бамбова се запознаха с опасностите в киберпространството и как да се пазят от тях.

През 2015 г. Националният център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникация” стартира обучителната програма „Киберскаут“, която използва метода „връстници обучават връстници“ за ефективно популяризиране на основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях сред ученици от цялата страна.

За тази цел, ученици из цяла България преминават през двудневни обучения за онлайн безопасност и предават натрупаните знания на свои връстници в ролята си на киберскаути. С финансовата подкрепа на Теленор България и организационното съдействие на Министерството на вътрешните работи, от началото на програмата до края на 2018 година са обучени над 1000 киберскаута от близо 50 населени места в страната.

С различни дейности и инициативи обучените киберскаути ще предадат своите знания и умения на още техни връстници. Подобно обучение се провежда за пръв път в на територията на община Симитли.

Pin It