Общинският съвет на БСП Благоевград представи инициативен комитет в подкрепа на генерал Радев

bsp-izbori-2016

Николай Шушков : България има нужда от промяна! Затова реших да оглавя Инициативния комитет в Благоевград за подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова

Кристиан Вигенин: Нека всички подкрепят кандидата, който има реален шанс за победа. Генерал Румен Радев е човекът на промяната в тези избори.

На днешната пресконференция организирана от председателя на Общинския съвет на БСП Благоевград – Николай Бошкилов, бе представен цялостния състав на Инициативния комитет за подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

„Защо избрахме да подкрепим генерал Румен Радев за кандидат президент? За себе си реших, че България има нужда от промяна! Внушават ни, че предстоящите президентски избори са предрешени. Внушават ни, че президентската институция е изпразнена от съдържание. Ние считаме, че България се нуждае от коренна промяна и тази промяна би могла да започне с избора на президент. Генерал Румен Радев не е бил политик, не е бил свързан с политическото статукво през последните години. Той е човек на честта, който е дал клетва за вярност към родината. Човек, който излъчва честност и почтеност. Личност, на която може да се вярва. Това бяха нашите мотиви , които ни подтикнаха да застанем зад кандидат президентската двойка – генерал Румен Радев и Илияна Йотова”, това заяви на днешната пресконференция, Николай Шушков – председателят на Инициативния комитет в Благоевград. Той представи по именно всеки един от членовете:

1. Председател – Николай Шушков – бизнесмен и общественик
2. Комисар Любен Милев – Председател на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Клуб Национална полиция – Благоевград.
3.О. З .Подп. Иван Петров – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА ОФИЦЕРИТЕ И сержантите от запаса и резерва.
4. Подп. Никола Николов – офицер от запаса и зам. председател на Клуб „Граничар” – Благоевград и Симитли, член на областното ръководство.
5. проф. д-р Невена Филипова – преподавател в ЮЗУ
6. Борислав Владиков – писател, общественик
7. Илия Петров – бизнесмен
8. майор д-р Вангел Арабаджиев – Стоматолог към медицинска служба
9. Валери Миленков – зам. директор на ДТ”Н.Вапцаров”, Председател на движение за социален хуманизъм
10. Жана Техова – преподавател
11. Николай Кимчев – актьор в ДТ „Н.Вапцаров”
12. полк. Георги Сачков – общественик
13. Бонка Ичкова – преподавател, координатор на синдиката на учителите
14. Александър Мановски – адвокат
15. Васил Новоселски – председател на читалище „Н.Вапцаров”
16. Жанет Каранова – актриса в ДТ „Н.Вапцаров”
17. доц. Марек Тасев – преподавател в ЮЗУ
18. Елена Балева – преподавател по икономика
19. Иван Гоцев – общественик
20. доц. Илия Филянов – общественик
21. д-р Екатерина Чакалска – лекар, областен председател на „Движението на жените социалистки за паритет и солидарност”
22. Юлиян Гошев – областен председател на „Движението на русофилите”
23. Георги Монев – финансист, Зам. директор на FIBANK
24. Владимир Пандев – лекар
25. Емил Костадинов – бизнесмен, строителен инженер, общественик

”Аз съм впечатлен, че такива сериозни хора застават зад кандидатурата на генерал Румен Радев и Илияна Йотова в Инициативния комитет на Благоевград и областта. Искам да подчертая, че има и много други сериозни личности в града, които изразиха своите симпатии към генерал Радев”, заяви Народният представител от БСП лява България Кристиан Вигенин.

На въпроса относно разликата между кандидат президента на ГЕРБ и генерал Румен Радев в социологическите проучвания, които вървят, Кристиан Вигенин отбеляза, че те са много първоначални на този етап.

”Знаете, че от предишни президентски кампании винаги кандидатът на Левицата е получавал в предварителните проучвания доста по-нисък резултат отколкото на края на самите избори. За първи път е толкова малка разликата на този етап от кампанията. Искам да подчертая друго в това проучване, че не тези 7% разлика са важни, а това че кандидатът на ГЕРБ – Цецка Цачева, привлича единствено и само партийния вот на ГЕРБ. Нейната възможност да привлече допълнителни избиратели на втори тур е ограничена. Затова ние смятаме, че първо задачата ни трябва да бъде задача максимум- да бъдем първи още на първи тур , но дори това да не се случи със сигурност шансовете на генерал Румен Радев да спечели изборите още на този етап, игзлеждат много сериозни. Вярвам, че това ще бъде един допълнителен стимул към всички, които искат промяна в президенстката институция. Нека всички подкрепят кандидата, който има реален шанс за победа. Генерал Румен Радев е човекът на промяната в тези избори”, отбеляза депутатът от Пиринско Кристиан Вигенин.

Председателят на Областния съвет на Национално движение Русофили и член на Националния съвет на БСП – Юлиян Гошев, представи декларация, с която Движение Русофили се обявява в подкрепа на кандидатите за президент и вицепрезицент – генерал Радев и Илияна Йотова. ”Затова призоваваме членовете на НД РУСОФИЛИ и всички наши съмишленици на предстоящите на 6-ти ноември президентски избори, да гласуват за генерал Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България”, призова на края Юлиян Гошев.

* Предизборна публикация
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!