Обновяват учебни и детски заведения в Гоце Делчев с над 6 млн. лева

Над 6 милиона лева ще бъдат вложени в обновяването на учебни и детски заведения в Гоце Делчев. Проектът е с продължителност 30 месеца и ще бъде направено всичко необходимо той да приключи в по-кратки срокове и в началото на следващата учебна година, обновените сгради да отворят врати.

Символична първа копка днес бе направена най-напред в Детска градина «Калинка». Там предстои цялостно обновяване и преоборудване на сградата, както и на дворното пространство, където ще бъдат монтирани нови детски съоръжения.

Освен това ще се ремонтира изцяло оградата, ще се направи физкултурен салон и зала за тържества, каквито в момента липсват, ще бъдат поставени антипаник брави, ще се обновят слънцезащитните навеси и ще се направи ремонт на съществуващият вътрешен асансьор. Изпълнител на обекта е ТЕХНОСТРОЙ-2018 ДЗЗД. Първата копка, с която официално започна обновяването на детската градина, бе направена от кмета на общината Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Във Второ ОУ «Гоце Делчев» също предстои изключително сериозен ремонт, който включва обновяване на цялата сграда и дворното пространство. Освен това ще бъде направена автоматизация на котелната инсталация; видеонаблюдение, спортните площадки ще бъдат обновени по всички необходими стандарти и изисквания, ще се направят и необходимите настилки, предстои да се направи и разширение, тъй като физкултурният салон в момента е недостатъчен за броя на учениците в училището, а освен това липсва актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия.

В училището бе отслужен водосвет за успешния край на проекта на който присъстваха кметът на общината Владимир Москов, неговите заместници Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, народният представител Богдан Боцев, общински съветници, представители на фирмите-изпълнители. Директорът на учебното заведение Цветанка Петричкова изказа благодарност на община Гоце Делчев за разработения и спечелен проект, чрез който училището ще бъде напълно обновено.  

Въпреки, че ще бъде осигурена охрана на сградата на Второ ОУ, където ремонтните дейности вече започват, кметът на Гоце Делчев призова живеещите в района да оказват по-голям контрол върху децата си и да не допускат те да ходят в района на училището, за да се гарантира тяхната безопасност.

Изпълнител на строително-монтажните работи във Второ ОУ «Гоце Делчев» ще бъде ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД гр.София. Първата копка в двора на училището отново бе направена от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Pin It