Новият изкуствен терен на стадион „Христо Ботев“ е готов

снимка: ФК Пирин

ФК Пирин Благоевград пусна в експлоатация и новия изкуствен терен зад северната врата на стадион „Христо Ботев“ вчера. Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули. Изкуствената трева е от най-високо поколение белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА .

Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.
Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хил. лева.
До момент е извършено освежаване на стадион „Христо Ботев“ , включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно освежаване на спортното съоръжение, както и основен ремонт на третия етаж в административната сграда, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите.

Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на втория и първи етаж от административната сграда, включително и ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.

Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.