Нови два проекта ще осигурят пряк достъп до ски зоната над Банско

Община Банско ще реализира два нови проекта за достъп до ски-зоната в горния край на града, съобщава БНР. Първият е свързан с възстановяването на дървения мост, който бе отнесен преди две години от придошлата река Глазне. Новото съоръжение над реката ще е от ковано желязо.

Паралелно с направата на подпорните стени и на самия мост, ще се отдели място за една улица, която ще стига в ски-зоната, движението по нея ще е еднопосочно, за да освободи трафика. Пространствата около реката пък ще се превърнат в красив парк.

Вторият проект предвижда направа и на околовръстен път край входа на град Добринище. „Вече няма да се налага туристите да влизат в града, за да отидат към ски-зоната“, каза кметът Георги Икономов. Ще бъде завършена и улица „Пирин”.

Pin It

2 Comments - Write a Comment

  1. Банскалии не спират да правят подобрения в курорта, но безспорно направата на втори кабинков лифт е най-необходима, за да бъде улеснен достъпа до ски зоната в планината.

  2. Хората се опитват да направят това, което зависи от тях, но е видно, че “зелените” на Иво Прокопиев и Христо Иванов – Пинокио са срещу развитието на Банско!

Comments are closed.