Нов джаз фестивал в Благоевград на 25 и 26 юли

Dirty Purchase, Христина Палева, Надя Тончева, Милица Гладнишка, Влатко Стефановски, Петър Салчев, Октет Пловдив, Mike Sax & X-Key и Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев, свирят на пл. „Македония“ в града

В края на юли Благоевград ще обедини някои от най-интересните имена на българската и македонската джаз сцена. В продължение на два дни градът с младежки дух ще бъде лиричен, забавен и цветен, напомняйки ни за музиката, която е неподвластна на времето. 

Фестивалът, организиран от Община Благоевград, със съдействието на Bulgarian Live Music, ще се проведе на 25 и 26 юли от 18:30 ч. на пл. „Македония“ в града. Вход свободен и ще е съобразен с всички мерки породени от пандемията COVID-19.

Официалното откриване ще се проведе на 25 юли, събота, от 18:30 ч. с изпълнения на Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев и специални гости Христина Палева – вокал и Надя Тончева – вокал. След тях на сцената ще се качaт Mike Sax & X-Key. Финал на вечерта ще сложат Vlatko Stefanovski Trio (Македония).

Втората вечер (26 юли, неделя) ще бъде открита отново в 18:30 часа, от Петър Салчев & Октет Пловдив. След тях ще видим неповторимата Милица Гладнишка, а финалът на фестивала ще бъде поверен на Dirty Purchase. 

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА     ,,BLAGOEVGRAD JAZZ FEST 2020” 25 & 26 ЮЛИ 2020 ПЛ. ,,МАКЕДОНИЯ

Община Благоевград кани да посетите и специално организирания  фестивал на ръчно изработени арт творби ,,HANDMADE FEST”, събитие, предназначено за творци на свободна практика, изразявайки себе си чрез езика и внушенията на изкуството. Гостите и гражданите на града ще имат възможността да се насладят на произведения, сътворени от сръчните ръце на местни арт творци в  дните на ,,BLAGOEVGRAD JAZZ FEST 2020” – 25 и 26 юли 2020г. Арт ателиетата ще бъдат разположени в уличките: ул. ,,Райко Даскалов“ / при заведение ,,Папараци“/ и  ул. ,,Братя Китанови“ /при пицария ,,Верде“/, с работно време от 10:00ч. – 22:00ч.

За най-малките любители на изкуството Община Благоевград е подготвила и творчески ателиета – ,,CREATIVE KIDS”, в които децата ще могат да изработват картички, мозайки, картини, бижута и др., прилагайки различни техники. Творческите ателиета ще бъдат разположени на пешеходната зона от НАП – Благоевград до пл. ,,Македония“, както и в градинката на хотел ,,Монте Кристо“, с работно време 12:00ч.-21:00ч./събота/ и 10:00ч.-21:00ч. /неделя/.