Нормализира се трафикът през граничния пункт „Кулата – Промахон“

Към 19:00 часа колоната от чакащи леки автомобили вече само 4 км. Чакането днес, приближило се до рекордите – въпреки безупречната организация, създадена от “Гранична полиция” и жандармерията бе предизвикано от наложения драстичен контрол от гръцки здравни власти, заради усложнената епидемична обстановка в Сърбия, Румъния и България. Масово желаещите да влязат на гръцка територия туристи се тестваха за коронавирус, предаде БНР.

Докато Гърция отчете за последните 24 часа 28 новодиагностицирани със SARS-CoV-2, то в България те бяха 182-ма, а в Сърбия само новоприетите в болница дневно надхвърлят 100 (а починалите са 11), оборудва се полева болница в Белград, а в Румъния случаите, отчетени днес, са 416.

Непосредствено преди и след обяд, автомобилите започваха изчакването си на 11 до 12 километра от ГКПП “Кулата – Промахон”. Около 4 часа сутринта потокът туристи, тръгнали към Гърция, се увеличи рязко. Най-много бяха леките коли със сръбска, румънска и българска регистрация. За да не се получава задръстване в зоната за граничен контрол, служители на “Пътна полиция” и жандармерията бяха разположени по трасето на автомагистрала „Струма“, като автомобилите, автобусите и все още немалкото камиони, се подреждаха в две ленти, а едната беше освободена за коли със специално предназначение. На четири трасета екипите на “Гранична полиция” обработваха леките автомобили, а по едно – автобусите и камионите. Хиляди, тръгнали на лятна почивка в Гърция, чакаха повече от пет часа да стигнат до границата:

Интензивно беше движението и на другите гранични пунктове, които ще работят и утре, съобщават от “Гранична полиция”. От понеделник – 6 юли, гръцките власти обявиха, че само на “Кулата-Промахон“ ще се пропускат туристи.

Pin It