НИМХ: В Гоце Делчев тази сутрин са измерени минус 12 градуса

Най-ниските температури тази сутрин са измерени в Кнежа – минус 13 градуса. Това съобщи за  дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Евгения Егова. В Чирпан, Казанлък, Стара Загора и Гоце Делчев термометрите са показали минус 12 градуса. В София, Хасково и Шумен сутрешната температура е била минус 11 градуса.

Най-високата минимална температура е измерена в Лом и Видин, като там са отчетени минус 2 градуса. Утре се очаква минималните сутрешни температури да са малко по-високи от днешните.

Интервалът ще бъде от минус 9 до минус 4 градуса. Дневните температури обаче ще са по-ниски от тези от днес. Вторник сутрин облачността ще се разкъса и тогава очакваме температурите да бъдат много ниски и да достигнат до минус 15 и минус 17 градуса. Към момента в много райони от страната има валежи от сняг, с изключение на Черноморието и някои части от Югозападна България, информира  „Фокус“.

Снежната покривка в Северна България е от 1 до 10 см, а в южната част около 3-4 см. Най-голяма е във Велико Търново, като там е измерена около 10-сантиметрова снежна настилка. Има и пориви на вятъра, в Монтана са до 17м/сек., а в Пловдив достига до 22м/сек.

Pin It