Неврокопският митрополит Серафим благослови жителите на благоевградското село Бело поле

Божествена света литургия отслужи днес Неврокопски митрополит Серафим, заедно със свещеници, в красивия храм „Успение Богородично“ на благоевградското село Бело поле. Това е и първата архиерейска служба след освещаването на храма.

„Неделя е ден на възкресение и в себе трябва да възкресим онези качества, които Господ е заложил изначално при нашето създаване, тях трябва да търсим да възкресим, защото те представляват Божият образ в нас. И онзи паднал, умъртвен, или по-скоро, замърсен Божи образ от нашите грехове, ние трябва да почистим и да възкресим! Разбира се това става и с помощта на Божията благодат, която получаваме по време на Светата литургия и на другите тайнства в черквата. Това става и с помощта на нашите лични усилия – човек да се труди, да се бори с греха и злото в себе си! Надеждата, която имаме е Възкресението Христово!”, заяви в интервю за Радио Благоевград Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Духовният водач на Пиринско Серафим отправи и своя архиерейски благослов към жителите на село Бело поле: Да се усилват във вярата, да се украсяват с евангелските добродетели – те са вечни и непреходни! Да посещават, да се радват на този красив нов храм, който от няколко години е осветен! Не на последно място – здраве и благополучие във всяко дело!