Натурални Етерични Масла за Премахване на Ушни Инфекции

Nutresin Herbapure BG PR Novermber 2019 1.0:

Натурални Етерични Масла за Премахване на Ушни Инфекции

Ушните инфекции могат да се случат през всеки сезон на годината, не само през лятото, когато зачестяват драстично. Това се отдава на топлото и влажно време, което създава подходяща среда за развитието на бактерии. Също така, ние посещаваме обществени плажове и басейни, където хигиенните правила за безопасност често не се спазват. Най-податливи на подобен род заболявания са най-малките, които все още нямат изграден добър имунитет.

Повечето разновидности на ушни инфекции бързо стигат остра фаза, а могат да се превърнат и в хроничен проблем. Развива се или самостоятелно. Но може и да се превърне в т.нар. ‘коинфекция’, обхващайки и гърлото и синусите. Симптомите са болки в или около ухото, усещане за повишаване на вътрешното налягане в ушната кухина и проблеми със слуха.

Ако ушната инфекция не е прекалено сериозна, тя може да бъде третирана по няколко начина. Медикаментозното лечение е препоръчително, когато проблемът вече се е превърнал в хроничен. Хванато ли е заболяването, когато преминава от началната към острата си фаза, то е най-добре да бъде третирано с натурални средства.

Такива са тези с висока концентрация на натурални етерични масла. Можете да се огледате за тях, когато избирате продукт за профилактика и почистване на ушите. Добър пример за средство за ушна дезинфекция и благоприятстване на добрия слух са капките с комплекс на различни етерични масла Nutresin Herbapure.

А ако искате да научите още нещо за най-полезните за доброто състояние на ушите био-масла, прочетете тази статия докрай!

Добри Съвети за Диета за По-Добър Слух

Винаги, когато имаме даден здравословен проблем, трябва да се стараем да поддържаме природосъобразен хранителен режим. Той трябва да благоприятства възстановяването на нормалните жизнени функции. Когато стане въпрос за чистота на възприетия звук – нашия слух, то можем да се концентрираме върху сложните въглехидрати. А също и на органичните източници на животински протеин. Трябва да се избягват студените и сурови хранителни изделия и напитки. Почти всичко, което е с ниска температура, свива евстахиевите тръби, което води до лошо дрениране на вътрешните канали на ухото. Пържените и мазните храни също нямат никакво място в чинията, тъй като понижават нивата на имунна защита и организмът не може да бори инфекцията.

Ето и най-препоръчителните за доброто състояние на слуха храни и подправки:

  • Сусам;
  • Риба;
  • Печено тофу;
  • Соя;
  • Орехи;
  • Яйца;
  • Леща;
  • Черен боб;
  • Джинджифил;
  • Канела;

Ароматерапия при Хронични Признаци на Загуба на Слуха

Някои от изделията на Майката Природа успешно могат да бъдат ползвани като средство за подобряване на слуха. Има етеричните масла, които създават усещане за “сгряване”, подобрявайки циркулацията на кръвта вътре в организма. Сред най-потентните от тях са това от майорана, джинджифил, розмарин и черен пипер. Но кои са най-потентни по отношение на способността им да благоприятстват слуха?

По-долу са описани основните функции на 3-те етерични масла, които буквално “отпушват” ушите.

№1. Етерично Масло от Чаено Дърво – Био-Антибактериален Агент!

Чаеното дърво има безброй полезни приложения. Неговите етерични масла са толкова потентни, че без проблем се прилагат дори с цел почистване на крака, ръце и техните нокътни плочки, засеганти от гъбички. Нежното му дезинфекцирано въздействие спомага и за правилната дезинфекция на ушите и ушния канал. Прекрасен антибактериален и антисептичен агент.

№2. Етерично Масло от Розмарин – Ускорява Зараствания на Рани!

Много често нараняваме своя ушен канал, докато го почистваме с обикновени клечки за уши. Той става податлив на попадане на различни бактерии вътре. По този начин се разразяват повечето инфекции. Био-маслото на розмарина не само ускорява клетъчната регенерация на тъканите, но и има болкоуспокояващо въздействие.

№3. Етерично Масло от Лавандула – Облекчава Възпаленията!

Едно от най-приятните на мирис етерични масла е това от лавандула. То спомага и за стимулирането на кръвообращението. Което пък автоматично задейства естествената защита на имунитета. Организмът е способен да се справи с възпаленията много по-бързо от обикновено. Въздейства и като болкоуспокояващо.

Грижете Се Натурално за Своето Тяло!

Естествената грижа с помощта на натурални средства за почистване и дезинфекция на кожата и тялото са препоръчителни. Така не натоварваме организма допълнително с тежки химикали, които то трябва да преработва. Пример за подобен продукт са капките с комплекс на етерични масла за ушна дезинфекция Нутресин Хербапюр. Майката Природа ние дарила с всичко, от което имаме нужда, за да поддържаме тялото си здраво и младо. Нека се възползваме по-често от тях.

Pin It