Национален протест в 33 български града в неделя

Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и лекарства, както и незабавно спиране на законопроектите за гражданската отговорност и за местните данъци и такси в частта автомобили, поискаха протестиращите срещу поскъпването на живота. В националния протест утре се включват 33 български града, включително и столицата.

Шест искания към правителството и парламента поставиха протестиращите срещу поскъпването на живота и социалното убийство на българите, и дадоха срок от една седмица на управляващите. Александър Стамболийски от Националния координационен съвет на протестиращите:

„На първо място – диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни; незабавно спиране на законопроекта за „Гражданска отговорност“ – да бъде издавана „Гражданска отговорност“ на лице, а не на автомобил; незабавно ревизиране на възнагражденията на народните представители и на висшите държавни служители, като те бъдат обвързани с минималната работна заплата; ревизия на минималния осигурителен доход в зависимост от спецификата; съкращаване на ненужните държавни агенции и паразитни институции, които само вземат ресурс от държавния бюджет“, обяви исканията на протестиращите Александър Стамболийски Националния координационен съвет .

Националният протест утре започва в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

Pin It

One Comment - Write a Comment

 1. Забравяте и още някои неща.
  – намаляване на бройката депутати поне 4 пъти. Имаме 4 пъти повече депутати като съотношение към броя население спрямо първата икономика в Европа, Германия.. :)
  – увеличаване на детските поне на 200 лв за първо дете и 250 лв за всяко следващо, и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обвързване на получаването им с посещаване редовно на училище.
  – подновяване на военната ни техника,
  – вдигане на минималната пенсия, гарантиране на добавки – не по 10 лв, на всички пенсионери, за Коледа и Великден. Дали за всички пенсионери или само за тези с минимални пенсии, вече има специалисти, които да преценят.
  – увеличаване на спортните занимания в училищата,
  – намаляване на бройките деца в клас,
  та да може да се обърне повече внимание на всяко едно.
  – забраняване на телефоните в училище – ако нямаме учащо се бъдещо поколение, загубени сме

  – увеличаване финансирането на българския спорт, според успехите на първо време, финансиране на спортни проекти, целящи разкриване на нови таланти и улесняване безплатния им достъп до нужните съоръжения,

  – ревизиране цените на ток и вода, спрямо стандарта на живот.

  Това са моите идеи. Свикване на Великото Народно събрание, намаляване бройката депутати, опциите за създаване на партии, както и субсидиите, внимателен подбор – трябва да се подготви план как да стане, на кандидати за правителството. Кадърни, млади, стари, нови, сърцати, учени и опитни.

Comments are closed.