Натоварен трафик към Гърция заради затворения участък от АМ „Струма“

снимка: С. Янев

Катастрофа с две жертви и натоварен трафик по главен път Е- 79 в петъчния ден. Заради затворения участък от магистрала “Струма” движението се извършва по обходен път. На мястото, където автомобилите се отбиват от затворената магистрала към главен път Е-79, колоната от автомобили е внушителна. Задръстването е между 4 км и 5 км, а по данни на шофьорите 2 км се изминават за около час, предаде bTV.

Другото невралгично място е при пътен възел Бобошево, където голяма част от шофьорите н знаят, че могат да се качат по него на магистралата и продължават по стария път и също се получават задръствания.

Днес имаше и катастрофа с две жертви. Малко след 7,30 ч. изненадващо автомобил се отклонява от пътя, навлиза в насрещното и се удря в автобус с работници. Лек автомобил със сръбска регистрация се удря челно в автобус на строителна фирма от Благоевград, която е превозвала работници за строителен обект в Сапарева баня. Загиват майка и 16- годишната й дъщеря. Движението се регулираше.

Задръстването на пътя стана факт около обяд. Най-невралгичните точки са изходите от магистралата. Ако не познавате добре пътя, не разчитайте на навигацията, която вместо да ви помогне, само ще ви обърка. Боян Илиев, от Областното пътна управление – Кюстендил, обясни, че временната организация на движение трябва да се съблюдава много внимателно от водачите.

„Да наблюдават пътните знаци, ограничението на скоростта и съответните трасета, по които се отбива движението”, посъветва той. „Искам да ги предупредя да не ползват аварийната лента като лента за движение, тъй като всички знаем какво се получава, когато от 3 ленти трябва да навлезем в една”, предупреди и инсп. Ивайло Паунов, ОДМВР- Кюстендил.

Моментът на пускане на магистралата все още е далече.

След като лявото платно бъде пуснато за движение, ще се прецени дали има възможност то да бъде отваряно реверсивано в най- натоварените дни около уикендите.

Pin It