Народни песни от Пиринския край ще звучат в годишен концерт на възпитаници на Център по изкуствата в Благоевград

mladejki3_dom_blagoevgra_index61

Годишен концерт ще представят възпитаниците от класовете по народно пеене към Център по изкуствата в Благоевград. Над 30 децата ще пеят красиви български народни песни, научени през годината пред жители и гости на града. Концертът ще се състои утре /16 юни/ от 18.00 часа в Общински младежки дом. Учениците на Надежда Стоицова и Даниела Богданова са подготвили автентични песни от Пиринския край.

В класа по народно пеене към Център по изкуствата в Благоевград се обучават деца от различни възрасти. Целта на техните преподаватели е да съхранят песенната традиция и да възпитат в учениците любов към народното творчество. През годините възпитаниците на класа по народно пеене печелят награди от национални и международни конкурси.

С отличия, от конкурс за млади изпълнители „Фолклорен венец- Божура”- град Средец, се върнаха и учениците на Веселинка Боянова от класа по тамбура към Център по изкуствата. Стоян Чалгънов и Борислав Топалски спечелиха първо място за инструменталисти, а Спасимира Иванова зае трето място.

Pin It