Направиха първа копка на мащабния спортен комплекс край Разлог

Днес кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и изпълнителния директор на „Хидроенергийна компания“- АД Иван Чапов направиха „първа копка“ за изграждане на мащабен “Спортен комплекс”, в местността Байова борика, Община Разлог.

На официалната церемония присъстваха: зам. министърът  на младежта и спорта г-н Стоян Андонов, областният управител на Благоевград – г-н Бисер Михайлов,  г-н Валентин Чакъров – председател  на зонален съвет на БФС, г-н Александър Кабзималскипредседател на зонален съвет на БФС – Благоевград, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – Разлог, кметове на населени места в Община Разлог, спортисти, граждани и гости на града.

Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му, както и на тези, които ще го ползват в бъдеще.

Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.

Pin It