Над 60 младежи се включват в „Мечи крос“ 2018

снимка: Община Белица, архив

Над 60 млади хора, търсачи на силни усещания са записани до този момент за участие в третото издание на “Мечи крос” 2018 който ще се проведе на 21. 07.2018 г. /събота/ от 10.30 ч. в Белица. От тях 15 са призовите участници, които вече трета година се състезават за купата на кмета, а пет от тях са се класирали в първата петица.

Национален „Мечи крос – Белица- 2018“ се организира от Община Белица , Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“. Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки. Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „ Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .

Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки . Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер в което ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Осигурени са материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.

Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да станете част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки.

Pin It