Над 130 състезатели са заявили участие в Hard Enduro Корница 2019

Мотоциклетен клуб „Ендуро Клуб Корница“ с.Корница организира Втора традиционна любителска надпревара на 19 май 2019 г. /неделя/ в землищата на селата Корница, Лъжница и Брезница, община Гоце Делчев. През 2018г. бе проведено първото такова състезание в Корница, в което взеха участие 70 състезатели. След добрата организация и големите емоции за участници и публика, тази година за неговото второ издание, участие са заявили над 130 любители на този спорт.

Организаторите очакват представители на мотоциклетни клубове от цялата страна, както и гости от чужбина да вземат участие в надпреварата по двете трасета, всяко от които е с дължина от 70 км. Участниците ще бъдат разделени в 2 класа в зависимост от степента на трудност на трасетата – Класове ПРОФИ и ЕКСПЕРТ. За финала е планирано провеждане на атрактивната за публиката дисциплина  Хилклаймб – изкачване на стръмен връх, състезание по двойки с елиминации.

Своето участие в Hard Enduro Корница 2019 вече е заявил шампионът на България през последните години в клас Профи – Теодор Кабакчиев от Габрово. Освен това в надпреварата в Корница ще се включат и шестима англичани, които са на ендуро тур в България в момента. Особено интересно ще бъде участието на единствената дама – Габриела Мартинова, позната от реалити формата Сървайвър 2, която ще се състезава наравно с мъжете в Клас Експерт, тъй като няма отделен клас за жените.

Тази година състезанието ще бъде с благотворителен характер, като всички събрани средства ще бъдат дарени на съпругата и дъщерята на трагично загиналия миналата година състезател от  „Ендуро Клуб Корница“ Айдън Туфанов от с.Лъжница.

Програма на състезанието, което ще се проведе на 19 май 2019 г. /неделя/:

10.30 часа – старт навигация, класове ПРО и ЕКСПЕРТ;

16.30 часа – старт хилклаймбинг  

17.45 часа – Награждаване на победителите

Ендурото е мотоциклетен спорт, в който се кара изцяло офроуд по горски пътища, пътеки и открити пространства, като се преодоляват естествени препятствия – реки, скали, дерета и баири. Използват се GPS устройства за навигация, както и маркери за ориентация по маршрута на движението. В България се провежда Национален БГ-Х Ендуро шампионат с 8 кръга, средно с по 80-120 участника, който е лицензиран спорт от Българската федерация по мотоциклетизъм. Мероприятието в Корница не е част от националния шампионат.

Pin It