На КПП-та край Благоевград връщат заради липса на документи

Нормално се осъществява трафикът на контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на Благоевград. Най-интензивно е движението на МПС между 8 и 9 часа, когато хората отиват на работа и след 17 часа, когато се прибират от работа.

Десетки автомобили преминават през пропускателните пунктове на пътен  възел “Бело поле”, при Антените и в района на полигона на първокласен път Е-79. Това са и най-натоварените пунктове около Благоевград. Пътуващите тази сутрин бяха подготвени и носеха в себе си необходимите документи, предимно служебна бележка от работодател. Имаше и такива, които не бяха подготвени и те бяха спирани, информира Радио Благоевград. Относно новите декларации, при които промяната касае преминаването през КПП във връзка с трудова дейност, говорителят на ОД на МВР – Благоевград Йорданка Шаркова заяви, че е създадена необходимата организация, особено за тези които преминават през няколко пункта. Гражданите да не се притесняват, има бланки на всяко КПП и тези, които не нямат в себе си такива, могат да попълнят на място декларация, поясни Шаркова.

Шест контролно-пропускателни пункта са изградени на входно-изходните пътища на Благоевград. КПП-тата са изградени на пътен  възел “Бело поле”, при Антените, пътя за село Зелен дол, пътя за село Покровник, в района на Полигона на Е-79, разклона за село Дъбрава и пътя за село Церово.