На 1 юни започва черешовата кампания в Кюстендил

На среща на кметовете на селата в Кюстендилска община с представители на полицията и общинската администрация днес са били уточнени местата за разкриване на изкупвателни пунктове в селата във връзка с предстоящата черешова кампания. Това съобщи пред БНР след срещата кметът на с. Стенско, община Кюстендил, Огнян Янев. Той посочи, че днес е бил крайният срок за установяване на местата, където ще бъдат изкупувани плодовете.

С представители на полицейското управление са били планирани и мерки за превенция на нарушения. От 1 юни ще бъде открита и черешовата кампания, а след тази дата в охраната на черешовите масиви ще се включи традиционно и жандармерия, каза Янев. Той посочи още, че по време на срещата е било коментирано и състоянието на черешовата реколта, предвид лошите климатични условия. „Въпреки щетите, очаква се сравнително добра реколта, ако няма валежи и градушки”, каза Янев.

В момента на кюстендилския пазар все още няма местни череши, а плодовете от Петрич се предлагат на цени около 5-6 лв. за килограм.

По време на срещата с кметовете днес са били уточнени и проблеми в избирателните секции по места. „Всички помещения са подготвени, направена е и проверка от службата за противопожарна безопасност“, каза още Янев.

Всички кметове на кметства са получили днес и чисто нови знамена за изборите.

Pin It