Мотокросът се завръща в Благоевград

След близо 20 годишна пауза Благоевград отново се връща на мотокрос картата на България, с предстоящото домакинство на шестия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос, който предстои тази седмица.

Организаторите на състезанието от община Благоевград и местния клуб „ЕърМакс Рейсинг“ са избрали добре познато място на мотокросистите от близкото минало, на което да разположат новото състезателно трасе. Това е региона на село Зелен Дол, което се намира на 5 километра от Благоевград.

През 2017 година на мотополигон „Зелен Дол” се е състояло едно неофициално състезание, но през 2018 година инфраструктурата на мотополигона бе развита, като същинското състезателно трасе бе удължено и разширено.

На днешната среща с медиите председателят на Гран При България Румен Петков поздрави домакините за отличната работа по трасето и съобщи, че през уикенда ще видим над 100 състезатели в различните класове да водят битка за качване на подиума. „Заповядайте на мотополигон „Зелен Дол” в събота и неделя и станете част от голямото му завръщане на републиканската мотокрос сцена“, заяви той.

Pin It