Момиченце на година и половина участва в Националния воден поход по Струма

От 16 до 19 май 2019 г. бе проведен националния воден поход по горното течение на р. Струма. Организацията се осъществи от клуба по воден туризъм “Струма 2012” към туристическо дружество “Осогово” – гр. Кюстендил. Гостите бяха от София, Пловдив, Варна, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Троян, Кърджали. За първа година имаше и участници от Русе.

С всяка следваща година мероприятието достига все по-широки мащаби. Поляната край село Раждавица, където е устроен бивака събра любителите на водния туризъм. За пореден път група алпинисти от Димитровград се включиха, като тази година направиха преход от гр.Земен до с.Раждавица с кратък престой на Скакавишкия водопад.

Представители на мото клуб “BROTHERS FROM HELL” също посетиха мероприятието. Малката Яна, която е дъщеря на председателя на клуба и е едва на година и половина, вече за втора поредна година е неотлъчно на бивак. Забавляваше се наравно с всички останали. На живо за всички гости свириха рок група White Walkers. Така преживяването остана незабравимо.

Дъждовете, които се изсипаха предните няколко дни покачиха нивото на реката. Организацията беше отлична и всички участници останаха доволни.

Pin It