Младежи от Благоевград използваха силата на социалните мрежи и се организираха за Стражари и апаши

Mладежи изумиха всички, като отправиха призив в най-голямата група във Фейсбук за Благоевград. Призивът бе: “Някой за стражари и апаши в плаж махала търсим 10 човека.”

Срещата бе в двора на Пето СУ, в “Плаж махала”, а един от инициаторите бе Марко Р.

Екипът на медията, първоначално си помисли, че това е някаква шега, тъй като според много деца нищо не може да замени “цъкането” на “Плейстейшъните”.

Няма как да не признаем, че изразяваме симпатия и готовност да помагаме при инициирането на игри, познати от детството ни. Какво по-хубаво от това младежите и децата да оставят смартфоните и компютрите и да излязат, да се поразтъпчат. С нетърпение очакваме призив за следваща организирана игра и призоваваме всеки да се включи, без значение от възраст и пол.

Нека припомним правилата на играта:

Стражари и апаши е детска игра, в която участват 4 или повече човека. От всички  се избира едно дете, което да брои до 10. Другите оставят произволен предмет. След това преброилият до 10 оглежда оставените предмети и решава кои да са апаши, а кои – стражари. Едно от децата трябва да предостави предмета си на детето, което е броило. Стражарите броят до десет, а апашите се крият. След това апашите биват търсени и като ги намерят се гонят. Когато ги хванат казват: „Стражарска марка бум печат, от днеска ставаш мой събрат“. И така той става стражар. Когато ги хванат, започват да ги измъчват, гъделичкайки ги. Апашите си измислят истинска и фалшива парола. Те трябва да кажат на стражарите истинската парола, когато се налага. Веднъж хванат апашът трябва да помага на стражарите да хващат апашите.

Pin It

Публикувай мнение