Михаил Миков: Отново ще настоявам Вигенин да бъде водач на листата в Пиринско

Михаил Миков
Михаил Миков

Не само в Благоевград има напрежение, има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на листата в Благоевград.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след регистрацията на партията в ЦИК, цитиран от “24 часа”. „Смятам, че ние първи обявихме водачите си, докато другите партии ги държат по чекмеджетата. На много места няма единно решение, затова има органи, които вземат решения с мнозинство. Смятам, че Кристиан Вигенин ще бъде добър водач за Благоевград”, коментира Миков.

Миков подчерта, че решенията в Националния съвет се взимат за водачи, а не в състезания, както и че в БСП има органи, които вземат решение по съответния ред. „В момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата. Смятам, че има амбицията да го преодолеем”, коментира Миков и обясни, че БСП е национална партия, националните органи имат своите отговорности и всеки по места, трябва да си спомни за какво е в БСП.

„Не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места. Не това е смисъла да членуваш в БСП”, подчерта председателя на БСП.

Pin It