Михаил Миков е новият лидер на БСП

 Михаил Миков, снимка: БСП
Михаил Миков, снимка: БСП

С 377 гласа Михаил Миков бе избран за председател на Националния съвет на БСП. Втори остана Драгомир Стойнев с 333 гласа.

До балотажа се стигна, след като на първи тур двамата получиха най-много гласове. В надпреварата за лидер на БСП участие взеха и Георги Кадиев, Георги Гергов, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Красимир Премянов, Мая Манолова и Янаки Стоилов.

“В тежките 25 години бях с БСП. Искам да благодаря на вас, като членове на върховния орган на партията, на вас, като нейни членове. За това, че вие отговорно изпълнихте вашия дълг. Благодаря на всички кандидати, които участваха честно и мислейки преди всичко за партията в тази надпревара. Защото това е състезание за партията, а не за нас, кандидатите. Искам да ви кажа, че ще бъде трудно, но заедно с вас, с тези, които подкрепиха мен, тези, които подкрепиха другите кандидати, ще стигнеме до резултат, достоен за 120-годишната ни партия, за партията, която най-искрено, автентично защитава интересите на мнозинството български гарждани. Защото България има право на друго бъдеще. Защото еднодневните партии, еднодневните политици не могат да бъдат тенденция в новата политическа история на България. Защото БСП като най-голямата заслужава да бъде и най-силната партия, водеща България в 21 век.”, заяви Миков.

Pin It