Международен турнир по борба се проведе в Катунци

снимка: Община Сандански

Седмият Международен турнир по борба за деца и момчета, който се проведе на 19 август /неделя/ в село Катунци бе част от традиционния празничен събор Успение на Пресвета Богородица „Света Богородица“ и се организира под патронажа на г-н Стоян Ангов. Тази година в турнира участие взеха представители на България, Гърция, Македония, Косово и Сърбия.

С най-много точки и призови места бе отборът на СК по ММА и Борба „Би реал” -гр. Сандански с треньор Кирил Ханджийски.Гости на спортното събитие бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, председателят на ОбС – Сандански – Георги Георгиев, секретарят на община Сандански – Георги Жежев и легендарният в народната борба – Александър Томов, който награди най-малките борци.

За празничното настроение през трите дни се погрижиха Ансамбъл „Китка шарена“, Танцова школа „Македонци“ и младата и талантлива певица – Теди Еротеева. Няма по-голямо национално богатство от отговорността към съхраняване на историческите корени и съборите на народното творчество.

На традиционният събор в село Катунци и тази година се обърна нужното внимание за запазване на традициите и и поддръжка на регионалните инициативи.

Pin It