Меко време до средата на следващата седмица

И ние ще закачим малко валежи, заради плитък средиземноморски циклон, чийто център ще премине през Южна Гърция и у нас това ще донесе повече валежи над крайните южни и югозападни райони.

В късния следобед и в нощта срещу събота ще превалява дъжда на юг, а в планините сняг, почти няма да вали на север и най-вече на североизток.

Още утре, събота, валежите бързо ще спират и в следващите дни до средата на другата седмица времето ще е спокойно, с повишаващи се дневни температри и без валежи. В понеделник и вторник на места термометрите в равнинните части на страната ще показват до 12, 14 градуса, предава Дарик.

След сряда ни чака ново влошаване на времето, по нов средиземноморски циклон, ще превалява дъжд, в планините сняг, температурите ще се понижат и дневните вече ще са от 3 до 8, 10 градуса. Тогава е възможно по високите полета на Западна България да прехвърчи и сняг, а в Предбалкана да се образува и тънка снежна покрива.

Това влошаване на времето ще е от четвъртък до събота следващата седмица, след което почти до края на месец февруари ни чака хубаво време с температури, които на места, в периода от 24 до 26 – 27 февруари, ще надхвърлят 15 градуса.

Pin It