Майки протестираха пред Oбщина Благоевград срещу промяната на таксите за детските градини

Студеното време не попречи на майки, заедно с децата си да излязат пред сградата на общината и да изразят своята позиция по повод решението на Oбщински съвет, взето часове преди настъпването на Новата 2018 година, касещи пълните такси в детските градини. Припомняме, че по предложение на кмета Камбитов, бе прието да се заплаща цялата такса за месеца, дори детето да не е посещавало детското заведение. Таксата ще бъде намалявана само срещу медицински документ, решение, което ядоса много родители, и съответната реакция не закъсня.

Около десетина смели майки, въпреки студеното време, категорично заявиха, че не са съгласни с тези промени, като изтъкнаха и основните причини. Студеното време притесни повечето възмутили се граждани на Благоевград и това бе изтъкнато като една от основните причини за по-голяма активност.

Основното недоволство бе изразено към малкото средства, които държавата отделя за подпомагане за отглеждане на дете.

Проблем се явява плащането на нещо, което реално не се използва. Всяка една майка може да изпадне във фипотеза. Не може да се предвиди, при положение, че майка има две деца, кога едното ще се разболее.

“Може ли такова нещо? Детето ми е болно? Извинителната бележка струва 2 лева. Плащане на такса, лекарствата, какво се случва”, възмущава се Александра Гулева, майка на две деца.

Минути след обявеният в социалните мрежи протест се присъедини и Люси Манова, която изрази своята позиция, като категорично посочи, че е против подобна промяна.

 

Pin It