Маските станаха задължителни при посещение на търговски обекти и обществени сгради в Благоевград

По време на заседанието бяха набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от днес влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция
при стриктно спазване на дадените указания.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020г.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Какви маски и откъде? Като вече няма по аптеките… Нямате ли усещането че маски за еднократна употреба се носят многократно???

Comments are closed.