Къщи край града сред най-търсените имоти в пандемията

След двустайните апартаменти най-търсените имоти са къщите, които се намират на разстояние от половин до час  пътуване до града. Това коментираха брокери, пред Нова телевизия. Такава е тенденцията, както в София, Бургас и други по-големи градове.

Причината е, че по време на пандемията, хората се наложи да си стоят в къщи и това ги ограничи. Къщата пък разполага с двор, в който дава повече пространство на купувачите.

Брокери коментираха още, че търсенето и предлагането на имоти се е възстановило на 95% от това, което е било преди кризата. Но тогава след двустайните апартаменти, най-голям интерес имаше към тези с три стаи. Цените не са се променили значително, като в Бургас има незначителен спад от 5 на сто при някои имоти. В момента по-скоро тенденцията е, че купувачите разполагат с ограничен бюджет за влагане в имот.

В София в топ 5 на търсените жилища са кварталите „Манастирски ливади“, където апартаментите са поскъпнали, „Витоша“, „Младост“ и „Люлин“. Най-голям спад след пандемията има в цените във „Витоша“ – с 16%, а на второ място е „Люлин“ – с 11%.