Кралев: Резултатите от Световната купа по ски в Банско са уникални

Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални. Това е шестата купа, която ние провеждаме в България. Имаме над 120 млн.гарантирана аудитория по целия свят. Предаваше се директно в държави като Австрия, Германия, Италия, Норвегия, Швеция, Словения, САЩ. ПР-а и рекламата, които получаваме не могат да бъдат пресметнати. В Китай, Турция, Полша имаше магазинни предавания. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по Нова телевизия.

По думите му връзката между зимните спортове и зимния туризъм е изключително пряка. „Туристите ходят там, където ходят легендарните спортисти, където ходят звездите. Когато в Банско идва един състезател като Хиршер, излезе по телевизията и пред 120 млн. души каже „Банско превъзхожда нашите курорти” – това като послание е страхотно”, коментира Кралев.

“Ако конфигурацията на България, Румъния, Гърция и Сърбия за обща кандидатура за европейско първенство през 2028г. беше невъзможна, нямаше да се захващаме”, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Технологията на този проект, така го казвам, защото още нямаме официална кандидатура, започна да се коментира след една покана от президента на Гърция – Ципрас към нашия премиер Борисов, към Румъния и към президента на Сърбия г-н Вучич. Всички държави приеха да участват в създаването на този проект. В момента сме в една фаза на изследване на нашите възможности, за да може най-точно и реално да си дадем представа какви инвестиции ще бъдат необходими да се направят”, коментира още Кралев.

По думите му разликата между Европейско и Световно първенство в икономически измерения е доста голяма. „Инвестициите, които трябва да се направят за едно Европейско първенство са значително по-малки. Когато се разпредели и финансовата тежест става наистина много интересно. Това е един проект, който чисто политически дава една ясна заявка от четирите народа, че ние сме взели решение да сме заедно, да излъчваме позитивни послания и да създадем една среда, която да е отлична за живот на всички народи на Балканите”, каза още министърът на младежта и спорта.

„Предложихме на четирите държави до края на годината да вземем решение дали да има кандидатура за Европейско и за Световно първенство или за кое от двете ще имаме такава”, коментира Красен Кралев.

Запитан кое от двете първенства е по-предпочитано, Кралев отговори: “Аз предпочитам да си направим спортната инфраструктура. За мен това е един уникален шанс България да направи такива стадиони, каквито заслужаваме”.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Не сме достигали такива добри резултати преди, просто разбихме

Comments are closed.