Инициативата „Заедно за природата“ се провежда на площад „Македония“ в Благоевград

За втора поредна година Благоевград е домакин на образователната кампания на Пиринско за разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки и за ползите от многократната употреба на стъклените бутилки. Инициативата „Заедно за природата“ се организира в партньорство с Екопак България и Община Благоевград.

Пиринско призовава жителите и гостите на града да донесат минимум 10 празни опаковки от бира, а като комплимент ще получат еднократно 3 пълни бутилки Пиринско пиво 500 мл. Участието носи и възможност за гласуване за една от двете каузи, които Пиринско и Екопак България ще подкрепят – възобновяване на указателни табели в Национален парк „Пирин“ или изграждане на Градина на биоразнообразието в Благоевград с помощта на Българското дружество за защита на птиците.

Дата: 13.10.2018 г.
Място: пл. Македония.
Час: 11:00 – 14:00 ч.

Събитието е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и има за цел да насочи вниманието на общността към проблемите на околната среда и отговорното поведение, което всеки жител може да предприеме, за да намали отпечатъка на своето домакинство върху природата. Партньори на инициативата са Екопак България, които ще осигурят интерактивни игри, филми и образователни програми.

Pin It