Какво ще бъде времето през уикенда?

Днес облачността над страната ще е значителна, преди обяд с разкъсвания над североизточните райони. В западната половина на страната е възможно да превали слабо. Вятърът около и след обяд ще бъде топъл, южен, но със силни моментни пориви. Температурите ще бъдат от 24 до 32 градуса. Сравнително по-топло днес ще е в източната половина на страната.

Около крайбрежието ще има разкъсана облачност без валежи. Ще бъде ветровито и топло с температури от 25 до 28 градуса. Температурата на водата ще бъде 17-18 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълната до метър, по-осезаемо по северната част на Черноморието.

През почивните дни времето на Балканите се определя от циклон в Средиземноморието, който се развива югозападно от България. На него дължим топлите пориви на вятъра и пустинния прах в атмосферата. По същата причина в Западна България и през двата дни температурите са с една идея по-ниски, информира NOVA.

В неделя валежите следобед ще са на повече места, предимно в Западна и Централна България. Има условия за гръмотевични бури и градушки. Температурите в най-топлата част на денонощието ще бъдат с градус-два по-ниски спрямо съботния ден.

През цялата следваща седмица времето ще е често променливо с валежи и гръмотевични бури и риск от градушки в следобедните часове. С леки колебания дневните температури обаче ще останат високи – над 25 до към 30 градуса.

Pin It

Публикувай мнение