Как да се справим, когато излезе неотложна нужда от пари

Как да се справим, когато излезе неотложна нужда от пари

Поне веднъж в живота на всеки един от нас, се появява ситуация, при която изниква спешна нужда от определена сума пари. За да разрешим този проблем, първото, което ни идва на ум е да се обърнем към приятели или роднини. Понякога се получава, а понякога – не. А при липса на помощ от страна на близките, не ни остава нищо друго освен да кандидатстваме за кредити в банкова институция. Обикновено обаче, това е свързано с необходимостта от събирането на най-различни документи. Предстои ни доста обикаляне и вадене на всеки нужен документ, а това е наистина изнервящо и пълна загуба на време.

Има обаче един начин този процес да бъде съкратен. Става дума за бързо получаване на кредит от финансова институция – компания, занимаваща се с микрокредитиране или казано по-просто фирма за бързи кредити. Характерна особеност на такъв вид кредит е ограничената сума на паричните средства и краткия период на неговото погасяване. Също така и лихвите при тези заеми могат да са значително по-високи, в сравнение с банковите ставки. Ето защо е от съществено значение, когато кандидатствате за такава услуга, внимателно да претегляте плюсовете и минусите.

Експертите съветват да обърнете особено внимание на предложения ви лихвен процент. Обикновено той е отбелязан само за един ден от ползването на заема. Така излиза, за да се получи годишната ставка, тази цифра трябва да се умножи по 365 дни. След като получите точна информация за дължимата лихва, вече ще можете удобно да сравните разходите си при използването на финансови услуги от компания за бързи кредити и банка.
Ако решите да заложите на микрокредитирането, например, при много спешни обстоятелства, то тогава е добре първо да отделите няколко минутки, за да проучите онлайн компанията. Потърсете отзиви от клиенти, прочетете мнения на експерти или пък проверете дали фирмата е от доста време на финансовия пазар. Понякога такова кратко проучване може да ни спести много бъдещи проблеми.

 

 

Pin It