Как да планираме разходите си през 2021 година?

Новата година започна, а Вие все още не сте планирали разходите си. Не се притеснявайте, няма нищо непоправимо, но трябва да започнете с изграждането на плана си, за да можете да се чувствате спокойни за семейния бюджет. Ние ще ви дадем няколко идеи, които могат да Ви помогнат. Разбира се, водете се от личното си мнение и го асоциирайте с предложенията ни.

Управление на битови разходи

 

Битовите разходи – ток, вода, парно, гориво за автомобила, храна и дрехи, трябва да са на първо място. Включете в плана си спестяването, тъй като то е водещо при определянето на семейния бюджет. Намалете разхода на електроенергия, както и използването на парно. Пазарувайте разумно и избягвайте прекаления лукс. В топлите дни през пролетта и лятото, можете да се придвижвате с велосипед, вместо да изразходвате литри гориво. Планирайте нещата, така че да Ви останат пари в семейната каса, които да Ви бъдат винаги под ръка.

Внимавайте колко плащате за развлечения

Тази година е малко по-особена, заради продължаващата пандемия от Коронавирус. Може би точно сега е момента да забравите за разхищението на пари по курорти, барове, дискотеки и прочее. Помислете си, че всички тези средства ще бъдат спестени и с тях можете да направите много. По всяка вероятност има покупки, които отлагате с години. Така например, ако Ви се иска да дадете стария автомобил на Надин, и да си купите нов, ще Ви трябват пари. Пестейки от развлечения ще съберете необходимите средства, за да си купите нова и по-добра кола.

Ограничете вредните си навици

 

Всеки човек е малко или много порочен. Много от нас употребяват алкохол и пушат цигари. В новата година обаче Ви съветваме да се замислите как действат те на здравето Ви, както и на банковата Ви сметка. Модерните хора в наши дни избягват тютюнопушенето и прекаляването с алкохола. Те са по-енергични, свежи и основното – имат пари. Вместо да се чудите, как съседа Ви си е купил нова кола и плазмен телевизор, се хванете в ръце и ограничете огромните си разходи за неща, които и без това Ви вредят. Постъпвайки по този начин, ще пожънете успех.

Насочете инвестициите си на точното място

 

Ако искате да инвестирате в бизнес, акции или друга инициатива, е добре вашите действия да бъдат премерени и да насочите целия си умствен ресурс към вложенията, които се каните да извършите. Анализирайте всяка оферта, която Ви предлагат и не се хвърляйте на сляпо. Консултирайте се със специалисти, за да разберете дали предложенията са изгодни за вас, и ще има ли възвръщаемост на инвестицията. Вашите пари трябва да отидат на точното място.

В обобщение

 

Планирайте разходите си, и ще се чувствате по-добре, не само от финансова гледна точка, а по принцип. Написахме тази статия, за да Ви помогнем да живеете по-добре, и се надяваме, че ще харесате нашите препоръки и мнението ни по този или онзи въпрос. А сега Ви желаем една нова година изпълнена със здраве и щастливи моменти, без болести, без напрежение и негативен стрес. На добър час и очаквайте още по темата как да пестим средства.

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

  • Кеш Кредит офис Благоевград
  • гр. Благоевград, ул.” Арсений Костенцев” №11
  • cashcredit.bg

0800 200 88