Изграждат физкултурен салон към училището в село Първомай

Община Петрич ще изгради физкултурен салон към училището в с. Първомай.Проектът е одобрен от финансиращият орган. „Общата безвъзмездна финансова помощ за изграждането на обекта е 585 000 лв. с ДДС , която сума представлява 100% от инвестиционните разходи за съоръжението“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Първомай е едно от големите учебни заведения на територията на община Петрич. В него се обучават 412 ученици от първи до дванадесети клас. „Училището не разполага с функционална спортна зала, в която пълноценно да се провеждат учебните часове по физическо възпитание, както и подготовката на училищните спортни клубове. Сега, благодарение на спечеления проект ще бъде изградена необходимата база“, обясни кметът.

Директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Румен Стоянов припомни, че е имало стар проект за физкултурен салон, който е бил със заложена три пъти по-малка площ. Стоянов отчете, че училището разполага и със спортен терен с изкуствена настилка, изграден в последните годни и благодари на общинската власт за ангажирането и спечеления нов проект. Бъдещият физкултурен салон ще бъде свързан с „топла връзка“ с основната училищна сграда.

Pin It