Иван Благоев от Полена за пореден път републикански шампион по сумо

Медалистът на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо – Иван Благоев от Полена отново с приз, този път още по-голям – за поредна година републикански шампион по сумо.

На Републиканското първенство по сумо, което се проведе в София, зала на Национална Спортна Академия, Иван се състезава в категория до 100 килограма и се качи на най-високата стълбичка – първото място, което му гарантира участие в предстоящото Европейско първенство на 16-20 април в Баку – Азербайджан.

„Конкуренцията беше голяма, но подготовката мина добре и се представих отлично. Играх 4 срещи и постигнах четри победи, с което станах шампион. Този успех ми гарантира участие на Европейското първенство, където се надявам отново да достигна най-високото стапало на почитната стълбичка и да чуя химна в моя чест.“ – сподели Иван.

Вече 5 години ходи на световни и европейски по сумо, където също постига големи успехи. От европейски има 4 трети места и един загубен финал, а от световни 3 пъти малък шанс и 3 пъти 5-то място.

Pin It