Иновации в обучението по ФВС в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли

В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли бе проведен открит урок за представяне на добри практики в обучението по Физическо възпитание и спорт. Учениците от IX„A“ клас и техният преподавател г-н Кристиян Крушов впечатлиха гостите си като проведоха един интересен и иновативен учебен час.

В рамките на урока, който бе по волейбол на тема „Задълбочено разучаване на взаимодействието между нападател и разпределител. Работа за качество, бързина на реакцията.”, учениците активното се включиха в процеса на преподаване и обучение.

Прилагането на различни методи и средства в обучението, загрявка, провеждане на различни колективни упражнения с конуси и волейболни топки, както и игра допринесе за повишаване на интереса и работата на учениците в учебния час, които показаха не само отлични знания по темата, но и добри спортни умения, с които впечатлиха домакините, ръководството на училището и техните преподаватели.

Разчупване на традиционното преподаване е един от основните фактори за постигане на добри резултати в училище, това дава възможност за стимулиране на интеракцията между ученици и преподаватели, а самите ученици стават по-независими и се стремят към реални знания и умения, а не просто към получаване на оценки.

На открития урок присъстваха ръковоството на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли – г-жа Т. Янкова, г-жа Й. Памуклийска, г-н Дафков. Специални гости бяха зам.кметът – Евгения Георгиева и Борислав Иванов – старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РУО Благоевград. Присъстваха още учителите от цялото обединение „Споделени добри практики“ по ФВС, Музика, Изобразително изкуство, Технологии и Предприемачество, както и учителят по ФВС Георги Стоянов от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ село Долно Осеново.

Pin It