Инфраструктурни подобрения в села на община Петрич

снимки: Община Петрич

Работи се по обектите за благоустрояване в селата на община Петрич, утвърдени в капиталовите разходи на бюджет 2019 г. В село Кърналово се извърши третият, последен етап от бетонирането на ул. „Ванюша Валчук“, която е над един километър. От тазгодишния бюджет за довършване на посочената улица бяха предвидени 40 хил лв. В с. Кърналово приключва и цялостното бетониране и на ул. „Стою Хаджиев“, подменен е и водопровода. Инвестицията е в размер на 140 хил лв. Улицата се намира близо до центъра на селото и е една от основните. В село Кърналово се ремонтира и помещение в читалищната сграда, което ще бъде клуб на пенсионера. 40 хил лв. от общинския бюджет се разходват за целта.

В село Марикостиново се извършва ремонт на пътната връзка вход-изход към селото на стойност 130 хил лв. С тази инвестиция ще се гарантира безопасността на движение в участъка, тъй като ще има ново ясно регулиране. Приключи в село Марикостиново и ремонтът на резервоара за питейна вода, с цел подобряване качеството на водата.


Спрени са всички течове от съоръжението, ограничено е навлизането на подпочвени води, покривната замазка е заменена с битум. Изграден е също нов водопровод /40 метра/ за оттичане на води от сухата камера, подменени са основните кранове, възстановен е санитарно-охранителният пояс.

Ремонтът на резервоара е на стойност 25 хил лв. В село Самуилово се работи по улиците „Пирин“ и „Гео Милев“, за които са насочени 65 хил лв. бюджетни средства на община Петрич. В село Старчево е подменен водопровода на ул. „Христо Ботев“, предстои нейното бетониране.


Pin It