Търговците в Благоевград масово зареждат стоки от Илиянци

Всички пазаруват от Mol Iliqnci евтини стокиГоляма част от есенната колекция от стоките, срещани на пазара и по магазините в Благоевград съвпадат с тези, които предлагат в стоков пазар Илиянци и един от новите столични молове – МОЛ Илиянци. Това установи репортерска проверка. Във всички случаи цените са с 30 – 50 % по-евтини, отколкото предлаганите ни в Благоевград продукти. Проверката е направена предимно над дамски и детски дрехи, както и бельо, детски играчки и други.

Може да предложим като конкретен пример: ако закупите три блузки за детето си, в Благоевград ще трябва да се бръкнете между 25 и 60 лв., докато в Илиянци същите предлагани стоки могат да се закупят за цената от 15 лв.

Друг интересен факт е, че на почти всеки склад стои табелка “произведено в България”, която определено не касае цялата предлагана стока.

Често търговците злоупотребяват с родното производство, като “пробутват” китайската стока за българска, знаейки, че родните потребители предпочитат българското заради доброто качество, хубавата материя и други.

Ilienci_Sofia_2013

Ilienci_Sofia_2013new

Pin It