Идва застудяване

Днес ще се задържи облачно. Валежи от сняг ще има в главно в Дунавската равнина и в Предбалкана. Дъжд ще превалява на много места в Централна Южна и Източна България, а в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг с условия за образуване на поледици. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България – от североизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 0° и 5°, по морския бряг до 10°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, през първия ден с валежи: в Западна и Централна България – от сняг, на места в Горнотракийската низина и по Черноморието – предимно от дъжд. В Източна България ще бъде и ветровито. В сряда в повечето райони вече ще е без валежи.

В четвъртък и петък ще е студено, особено сутрин, но вероятността за валежи е малка; ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Още първия ден вятърът ще отслабне. Слабо ще се затопли. През почивните дни отново се повишава вероятността за превалявания – през първия ден в югозападната, а през втория в североизточната половина от страната. Валежите ще са от предимно от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг./НИМХ/

Pin It