Хиляди туристи продължават да са блокирани на гръцкия остров Самотраки

Гърция отново е в плен на крайни метеорологични условия. Силният вятър лесно разпалва пожари. Огънят до Атина вече е овладян. Проблеми има и с морския транспорт, заради сериозни бури. Напрегнатата обстановка се допълни и от земетресение 4,8 по Рихтер между Крит и Санторини. Няма жертви и пострадали хора. Наш сънародник съобщи, че на остров Самотраки продължава да има блокирани туристи, предаде БНР.

Силният вятър прекъсна част от фериботните връзки. За пореден ден остров Самотраки остана без ферибот. Гневни и в безизхоздица са хилядите туристи, които чакат да отпътуват от острова.

Днес един ферибот не успя да акостира поради морско вълнение. В последствие корабът се повреди и остави остров Самотраки без връзка. Общината настани чакащите туристи в къмпинг и общински сгради. Хората спят дори на палатки или в колите си на пристанището.

Очаква се помощ от министерството на флота, има опасност и утре да не се осигури превоз, както от Самотраки, така и за пристигащите туристи, които чакат в Александруполис.

Междувременно, мащабният пожар в близост до Атина е потушен. В последните часове има нови огнища на остров Кефалоня, на остров Крит, в горска местност до Александруполис и в област Месения. Засега тези огнища не заплашват да достигнат до населени места и туристически райони, но ситуацията остава усложнена.

Pin It