Хеликоптер, невидими патрули и немаркирани автомобили ще следят трафика към морето

В пика на туристическия сезон полицията предприема мерки за контрол по пътищата във връзка с очаквания засилен трафик, поради прибирането на гастарбайтерите и пътуващите туристи за и от морето.

Днес МВР провежда акция срещу агресивните водачи, движещите се на близка дистанция и с превишена скорост, в която ще се включи хеликоптер на гранична полиция, по пътищата в страната ще има също невидими патрули и немаркирани автомобили, които ще следят за поведението на водачите и ще подават сигнали за нарушения към своите колеги.

За контрол ще бъдат ползвани и традиционните технически средства. Това обяви пред Bulgaria On Air главен инспектор Росен Рапчев, началник на сектор “Пътен контрол” в Пътна полиция.

“Смятам, че тези операции ще имат много сериозен превантивен ефект и гражданите да могат да се движат нормално към дестинациите, към които са се отправили”, обясни гл. инспектор Рапчев.

Той допълни още, че ще се проверяват документи, употреба на алкохол и за наличие на оръжие. По думите му днешната акция на полицията е част от серия операции, които са различни по тип.

“Всеки ден в различните територии на областните дирекции ще се правят операции в зависимост от анализа на всяка една дирекция кой проблем е най-належащ да се контролира”, обясни още гл. инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция.

Pin It