Гърция ще ваксинира над 2 милиона жители месечно

В 1018 пункта в цяла Гърция с предварително запазен час ще се извършва ваксинирането срещу коронавирус, котаго страната получи ваксините, заяви министърът на здравепоазването Василис Кикилиас, който вчера представи националния план за ваксиниране на населението, съобщава “Катимерини”.

Той уточни, че доставките на ваксини ще се извършват централизирано, а месечно ще се ваксинират 2 117 440 граждани при допускане, че на всеки ще са необходими 10 минути за поставяне на ваксина. Центровете ще работят шест дни в седмицата на две смени, предаде БТА.

Кикилиас обясни, че ваксинирането ще се извършва с предварителна уговорка, за да има ред, и всеки гражданин може да си запази час с есемес, онлайн или по телефона.

Ваксини ще бъдат поставени първо на лекарите и останалите здравни работници, след това на уязвимите групи и накрая на останалата част от населението.

Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно. “Целта ни е да убедим всички граждани”, каза Кикилиас и заяви, че ще бъде първият, който ще си постави ваксина, за да даде пример.

Pin It

Публикувай мнение