Шахматен турнир с награден фонд 43 700 лв. ще се проведе в Благоевград

Shahmaten_Turnir_blagoevgradПредстои старта на шахматен турнир “Гранд Оупън Благоевград 2013 година“ с награден фонд 43 700 лв.

Той ще започне на 28 септември от 15:30 часа, в зала „22 септември” в Благоевград. Системата на провеждане е тип “швейцарска”, т.е. в 9 кръга. Контролата за игра е 90 минути за цялата партия + 30 секунди добавка на състезател след всеки изигран ход.

Право на участие имат всички участници, заплатили турнирна такса в размер на 30 лв. Таксата може да се заплати и в деня на откриването на турнира. Всички суми събрани от такси за участие ще бъдат използвани за благотворителни цели на територията на община Благоевград.

Класирането в турнира ще се проведе в зависимост от броя на събраните точки. В случай на равенство между играчите ще се вземат предвид допълнителни показатели като коефициент „Бухолц медиана“,  коефициент „Бухолц“, брой победи, натрупване и  пърформанс.

Турнирът ще премине при стриктни мерки и правила, като използването на телефони и електронни устройства от състезателите в залата е абсолютно забранено. В зала „22 септември” по време на целия турнир ще бъдат поставени два броя устройства, които да заглушават радио, gsm и wireless сигнали.

Грандиозният финал и награждаването в турнира ще се проведат на 5 октомври и ще съвпадне с тържествата по повод 101 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Подробности за шахматния турнир можете да прочетете от тук: Grand_Open_Blagoevgrad_2013

Pin It