Година и 8 месеца затвор за наркопласьор от Благоевград

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия С.Д., обвинен за незаконно държане на оръжие, наркотични вещества и отглеждане на коноп.

Около 02:55 ч. на 30.05.2018 г., на ул. „Славянска“ в гр. Благоевград, подсъдимият Д. държал автомат „Калашников“ и два пълнителя за него, без да има надлежно разрешително за това.

Освен това в два съседни апартамента, на ул. „Алеко Константинов“ в града, мъжът държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и коноп (марихуана). Общата им стойност възлиза на 3 949.36 лева. Имотите били собственост на майка му, но били обитавани и ползвани от него.

Освен това на терасата на единия от апартаментите С.Д. отглеждал 74 растения, представляващи коноп (марихуана), разпределени в десет пластмасови саксии.

Подсъдимият Д. се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на три хиляди лева.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Pin It