Гл. комисар Кичиков: Скоро проблемите с преминаването на ГКПП Кулата ще се решат

Опашки се образуваха на границата между Гърция и България при ГКПП „Кулата“. Шофьорите на тирове, влизащи в страната, се изпращат в карантина. Продължителността на карантината зависи от професионалните ангажименти на шофьорите. Част от тях са съгласни мерките, но други са недоволни. На влизане в страната с изненада научават за новите разпоредби, съобщава бТВ.

„Предписания са да си стоя вкъщи под карантина“, обяснява Емил, който пътува за София. Подписал декларация, че ще остане под карантина в дома си до следващото пътуване „Абсолютно ненормално, както всяко едно нещо в България, само че потърпевши сме ние обикновените шофьори, където сме по пътищата“, смята Емил.

И гръцки превозвачи, влизащи в България, попаднаха в графата карантинирани. Един от тях обяснява, че е недоволен, защото само е разтоварил в Гърция и е нямал престой там.

Опашките се получават заради попълването на декларациите.

„Към момента работят 6 човека, които подготвят документите, така наречената бланка, която се издава от РЗИ, в момента има още двама, които отиват, смятам, че в много кратък период от време този проблем със забавянето ще се реши. Моите колеги ми докладваха, че колоната е не повече от 3-4 км“, казва гл. комисар Светлан Кичиков, директор на „Гранична полиция“.

С подписването на декларациите хората приемат условията да си стоят у дома, на не по-малко от един метър от близките си и по възможност да спят в различни стаи, както и да се хранят по различно време.