Евакуираха ученици от благоевградско училище след сигнал за задушлива миризма

Снимка: БГНЕС

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград бяха евакуирани след сигнал за химическо обгазяване.

Сигналът за задушлива миризма в училището, което е на метри от сградата на полицията, е получен малко след 15 ч. вчера, съобщи БГНЕС.

Ученици и учители усетили странен мирис в коридора на гимназията и съобщили на директорката, която веднага подала сигнал на спешния телефон 112. Всички ученици и преподаватели са били незабавно евакуирани, а пристигналите на място служители на РС ПБЗН са направили проверка и измервания на въздуха.

По неофициална информация задушливата миризма, чиято концентрация във въздуха в гимназията била в ниски стойности, е резултат от провеждани лабораторни изследвания по време на учебни занятия. За случая е сезирана и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Районът бе отцепен от полицията.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Проверете преди да правите заключения за източника на миризмата по, скоро строителния техникум обгазява катедрата “Химия” ,като на някого не му се ходи на училище и пръскат с лютив спрей. Само търсите сензации.

Comments are closed.