ДЮФА „Пиринска китка“ с престижна награда от конкурс в столицата

koncert-pirinska-kitka-blagoevgrad15

За втора поредна година ДЮФА „Пиринска китка“ се завърна с приз от IX конкурс за „Голямата танцова награда на София“ – 2016г. Този път обаче възпитаниците на Лилян Данчев, Георги Чопов, Анка Цокова и Борислав Мутафчийски спечелиха едно от най-големите отличия в областта на българското фолклорно танцово изкуство, а именно – „Голямата танцова награда на София“ – 2016г.

Едно от условията на конкурса е да се представят произведения, непредставяни в предишни издания на конкурса. Ансамбълът се състезава в III-та възраства група, като представи танците „Шам-шамалига“ и „Пиринска китка“, като последното беше създадено специално за 50-годишният юбилей на състава, през 2015г. Автор и на двете произведения е главният художествен ръководител на ансамбъла – Лилян Данчев.

Следващото по-важно събитие в календара на ансамбъла е тържественият концерт по повод откриването на традиционния ежегоден национален ученически конкурс “За хляба наш”. Концертът ще бъде на 19-ти април, в ДТ „Никола Вапцаров“, от 18:00 часа.

Pin It